Wellington Green – Sveriges största miljöblogg

Vi skapar innehåll som är relevant till den viktiga fråga vi står inför. Miljön.

Det finns fönster och sen så finns det fönster


Det finns fönster och sen så finns det fönster

Ni har väl varit med om alla dessa firmor som lägger lappar i brevlådan att de byter ut dina fönster? Det ena företaget dyrare än det andra, det ena företaget seriösare än det andra? Det tråkiga är att de har en förmåga att baktala sina kollegor; vi har bäst råmaterial i våra fönster, svensk ek som har vuxit i 250 år och så vidare. Vi har glas i rutorna gjorda av äkta bärnsten. Vi har 3 år längre garanti. Vi har inte fönsterkarmar gjorda av plast, det har minsann våra konkurrenter. Det trä som just den konkurrenten använder expanderar mer än tillåtet vid väderomslag osv.

Val av firma


Som ni förstår så är det inte helt lätt att slå dövörat till när försäljaren sätter igång att nöta om sina konkurrenter. De borde istället koncentrera sig på att prata om sina egna produkter. För mig så går en sån firma helt bort när jag ska välja leverantör. Jag tycker att säljaren ska tala om varför jag ska välja just dem och inte varför jag INTE ska välja ett konkurrerande företag. För mig blir valet lätt, en seriös säljare som vet allt om sina produkter.

Skötsel av fönster


Det är även viktigt att säljaren informerar om hur jag ska sköta mina fönster. Det är även helt beroende av vilken sorts ventilation det är på fönstren. Vissa ventilationer gör att du behöver putsa fönstren oftare. Även om det är öppningsbara fönster eller inte, då menar jag om du kan öppna och göra rent mellan fönstren. Ett stort plus är även om säljaren har relevant information om vilka sorts verktyg och medel som ska användas för bästa livslängd på dina nya fönster. Till exempel att en fönsterskrapa är ett måste och innan den används så använder man päls. Allt inköpt från ett känt företag som verkligen har bra kvalitet på sina produkter som Ettore.

Dags att göra sitt val

När du känner dig välinformerad, vilket kan ta ett tag, för du måste ta in ett flertal offerter från olika firmor så du kan känna dig trygg i ditt val. Glöm inte att pruta, alla firmor går ned i pris om du ställer frågan. Det kan vara så att de gör det mot att de får sätta upp en skylt med sitt namn på vid din tomt så förbipasserande ser att du valt dom som leverantör av ditt fönsterbyte. En sådan deal kan resultera i så mycket som 20% rabatt på slutfakturan.

När göra fönsterbytet?

Förslagsvis är ju en varm period att föredra även om firmorna nuförtiden är blixtsnabba när de byter fönster. En bra firma har ju naturligtvis koll på vilken period på året som är bäst. När fönstren är installerade är det bara att sitta still i båten tills det är dags att beställa den första rengöringen av fönstren, vilket du gör genom att på nätet söka på Fönsterputs Stockholm.

christian

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen